Redaktionen anbefaler

Så er de tre sidste anbefalinger indenfor medie- og teknologiverdenen landet i newsfeedet. Vi er gået på opdagelse i tre forskellige universer. Så hop om bord på den digitale ekskursion, hvor du kan tilberede aftensmaden med hjælp fra appen ”For resten”, imens kærlighedsproblemer bliver diskuteret i høretelefonerne. Med aftensmaden foran dig, kan du sætte ”The Social Dilemma” på og blive godt og grundigt chokeret. Hvilken aften. Prøv det selv! 

Christian Rothausen, journalist: ”Jeg anbefaler appen ”For Resten.””

I samarbejde med Forbrugerrådet blev appen ”For Resten” lanceret i 2012.

Denne app er skabt for at bekæmpe madspild samt gøre det nemmere for familier at finde på spændende retter ud fra de råvarer, de allerede har i køleskabet.

Med en hurtig og enkel søgning kan du finde et hav af alternativer til, hvad du kan bruge dine sidste grøntsager, krydderier eller pestoer til. På den måde kan I som familie spare penge, prøve nye retter og på samme tid gøre noget godt for miljøet. Det er jo pisse smart!

Amalie Søndergaard, journalist: ”Jeg anbefaler Netflix-dokumentaren, The Social Dilemma.”

Det er med både skrupler og betænkelighed, at jeg vil anbefale alle, der ejer en smartphone at se Netflix-dokumentaren ”The Social Dilemma” omgående. Hér får du den upolerede og faktabaserede sandhed om, hvad sociale medier gør ved dig, dine børn og ikke mindst vores samfund.

Dokumentaren fungerer både som én lang ‘explainer’ af, hvordan sociale medier arbejder med dig som varen, og som en whistleblower, hvor markante tidligere medarbejdere fra de store tech-giganter som Google og Facebook, står frem og afslører virksomhedernes ’følsomme oplysninger.’

Hvis du tror, du allerede kender de psykologiske, mentale og fysiske konsekvenser af vores digitale forbrug, så bliver du med The Social Dilemma overrasket: For det er skræmmende hvor lidt vi egentlig ved.  

Katja Grande, journalist: ”Jeg anbefaler podcasten Hjerteflimmer for voksne, som er produceret i samarbejde med DR.”

Sætningen ”Velkommen til kærlighedsbrevkassen Hjerteflimmer, tv-programmet der hjælper dig med at blive verdensmester i kærlighed” lyder måske velkendt i din øregang.

For præcis 14 år siden rullede ungdomsprogrammet Hjerteflimmer hen over de danske tv-skærme. Råd til kærestesorger og kærlighedsrus blev delt ud af kendte danskere, imens journalisten Sara Bro var programmets ansigt udad til.

Nu er det nostalgiske program vendt tilbage i podcast-format, stadig med samme karismatiske værtinde.

Kærlighedsdilemmaer er lige så aktuelle nu i voksenlivet som dengang, og Hjerteflimmer 2.0 er stensikkert et lyt værd, hvis du vil dvæle i nostalgi fra ungdommen og modtage kendtes råd til de dybeste afkroge af kærligshedslabyrinten.